Eka myräkkä

Posted: 25 kesäkuun, 2012 in Uncategorized

HUOM! Meistä välilähdeltä löytyy nyt taulukko, jossa on  suunniteltu ja toteutunut purjehdusaikataulu.

Nynäshamnin palvelut toimivat taas loistavasti. Suihkutilat olivat siistit ja vettä sekä sähköä sai laiturilta. Satamamaksu, joka sisälsi 8 tunnin Wifin oli 280 SEK. Auringon paisteessa haettiin tankki täyteet dieseliä ja lähdettiin ajamaan vastatuuleen kohti etelää. Paatteja oli liikkeellä välillä ruuhkaksi asti. Ruotsin rannikon saaristomaisemat olivat upeita.

                                                      

Tuuli oli koko päivän niin vastainen, ettei viitsitty purjehtia koko päivänä. Oskarshamnin kohdalla tuuli yltyi 10 m/s ja taivas peittyi pilviin. Ennen perille tuloa saatiin ripaus sadettakin. Arkösundissa oltiin viiden aikaan. Laitureita oli tullut lisää viime kesästä ja ympäristöön on muutenkin satsattu. Satama kuuluu Pro Marina ketjuun, joka selvästi yrittää nostaa profiiliaan.

Aamuyöllä tuuli nousi n. 20 m/s. Falleja ja kiinteää ankkuriköyttä piti kiristää vähän väliä. Fööri otti välillä laituriin vaikka ankkuriköysi oli hetki sitten kiristetty äärimmilleen. Laituri ilmeisesti siirtyi lähemmäksi, koska kaikissa muissakin tuulen puolen paateissa kiristettiin ankkuriköysiä. Laiturin reunassa on puureunus, joten vahinkoja ei kolahteluista tullut. Vettä tuli koko yön ajan, joten täkillä hääriminen oli märkää touhua kun unenpöpperössä ei jaksanut pukeutua kunnolla. Keulafändärin jaksoin virittää vasta kun tilanne oli ohi. Yömyräkässä Ruotsin kohteliasuuslippu oli tullut alas saalingista ja köysi sen mukana, joten edessä kipparilla on vielä mastoon nousu ja uuden lippufallin pujotus saalingin plokiin.

Maanantaipäiväksi päätettiin jäädä rantaan, koska luvassa oli vastaista tuulta. Edellisen kesän kokemusten perusteella tiedossa oli, että öisen itätuulen maininki olisi reitillämme paikka paikoin melkoinen, vaikka saaristoa alas mentäisiinkin.

Arkösundissa ehdimmekin siis käydä ruokakaupassa, joka on n. 500 m päässä satamasta. Tältä matkalta löytyi mm. kahvila ja hotelli. Satamakonttorista sai tilata aamuksi tuoreita sämpylöitä ja siellä oli pieni valikoima Henry Loydin vaatteita. Satamamaksuun sisältyi wc,  suihku, pesutupa ja wifi. Suihkutilat olivat siistit, mutta vanhahkot. Satamassa myytiin myös tuoretta ja savustettua kalaa.

Liisalle löytyi bussiyhteys tiistaiaamulla Tukholmaan.

Huomiseksi on luvattu pohjoisen puoleista kohtalaista tuulta ja vähemmän sadetta, joten matka jatkuu tiistaiaamuna toivottavasti mukavammissa säissä.

kommenttia
  1. Tiina Whiley sanoo:

    Heips,

    Voi miten kiva kuulla teistä – ihan kun olisi itse mukana….. Hurjia tilanteita ja leppoisaa oloa – sitähän merellä olo on.

    Minulla on niiiin hyvin asiat täällä ; ei tuule eikä keikuta. Työpöytä on ja pysyy………

    Voikaa hyvin ! Tuulta purjeisiin !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s