Afrikan valloitus

Posted: 28 huhtikuun, 2013 in Uncategorized

19.9.-26.9.2012

Pekan sisko Maija ja hänen miehensä Ollska viikon purjehduksella Kirstin ja Pekan kanssa. Lento Rayanairilla Turusta Malagaan ja auton vuokraus Malagan kentältä. Matkalla kaupassa käynti ja illaksi paatille. Paatilla kaikki hyvin, mutta täkille oli jonkin verran hiekkapölyä ja sisällä tuhkahiutaleita vaikka lähimmät syksyn metsäpalot olivat olleet yli 50 kilometrin päässä.

Seuraavana päivänä torstaina Gibraltarille Queensway Gay Marinaan, johon jo tulomatkalla oli pimeässä yritetty. Nyt ei ollut puomeja vastassa ja laituripaikkakin oli varattu etukäteen. Sumuista kuten Englannissa kuulukin olla ja Gibraltarin vuori pilvien peitossa.

Perjantaina sumussa Afrikkaan Espanjan Ceutaan. Gibraltarin niemen ulkopuolella kohdattiin leikkisä delfiiniparvi, joka pyöri pitkään paatin ympärillä.

Delfiinit

Kamerat kävivät ahkeraan.

Kuvausta

Välillä yritettiin seilata, mutta tuuli oli niin heikko, että lähes koko matka meni koneella ajaen. Illan suussa ajettiin sisään Ceutan satamaan.

Ceuta saapuminen

Vierasvenesatamaan saapuminen Espanjassa noudattaa aina samaa kaavaa: ensi pysähdytään odotus- eli respalaituriin, kuten olimme sen nimenneet; kippari menee veneen paperien ja passien kanssa satamatoimistoon kirjautumaan sisään ja maksaa satamamaksun sekä saa tarvittavat avaimet, koodit tai muut porteissa ja vessoissa kulkemiseen tarvittavat jutut; satamatoimisto antaa ja neuvoo laituripaikan; siirtyminen laituripaikalle, jossa marinero on yleensä vastassa vaikka parempi välillä olisi, ettei tulisi auttamaan, koska kielitaitoa espanjan lisäksi ei ole sekä neuvot ja ohjeet ovat täysin käsittämättömiä. Koko tähän sisään kirjautumisrumbaan menee vähintään puoli tuntia, koska kaikki tiedot pitää antaa aina uudelleen ja niitä kirjataan monesti ensin käsin ja sitten koneelle.

Vaikka oltiin Afrikassa vaikutti kaupunki hyvin tavalliselta espanjalaiselta kaupungilta.

Ceutan keskusta

Alkuillasta auki olevan ravintolan löytyminen oli taas mahdotonta. Satamassa oli varsin rauhallista vaikka oli perjantai-ilta ja ravintoloita runsaasti sataman ympärillä.

Lauantaina palattiin takaisin manner-eurooppaan. Sumu oli välillä todella sakea ja ilman AIS:a Gibraltarin vilkkaan laivaväylän ylittäminen turvallisesti olisi ollut lähes mahdotonta. Harmillisia nämä sumut, koska maisemat olisi olleet varmaan mahtavat, mikä todettiin myöhemmin Espanjassa, kun oli kirkasta ilmaa. Molemmilla puolilla Gibraltarin salmea on korkeat vuoristoiset rannat ja salmen leveys on vain 10 mpk.

Sumua Ceutassa

Illaksi tultiin Duguesan varsin viehättävään marinaan, joka on 5 mpk Sotograndesta itään. Appartementot ja ravintolat ympäröivät marinaa ja englantilaiset ovat kansoittaneet paikan.

Duquesa marina

Sunnuntaina palattiin thai-ravintolassa syödyn lounaan jälkeen takaisin kotisatamaan Sotograndeen. Rantaan päästiin mukavassa 32 asteen lämpötilassa ja veden lämpötilakin oli yli 26 astetta.

Maanantaina oli vuorossa automatka sisämaahan tutustumaan vaikuttavan rotkon halkaisemaan Rhondan kaupunkiin.

Rhonda

Tiistaina siivottiin ja laitettiin paatti säilytyskuntoon sekä otettiin edustuspaidoista kuvia.

Iltapäivällä ajettiin Malagaan hotelliin yöksi, koska seuraavan päivän lento Turkuun lähti aamuvarhaisella.

kommenttia
  1. maija sanoo:

    Kiitos vielä hienosta reissusta! Seuraavaa reissua odotellessa. Maija ja Ollska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s