Isola Rossa-Porto Cervo

Posted: 4 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Keskiviikko 26.6.

Nyt oli vuorossa Sardinian pohjoiskärjen kiertäminen, jonka jälkeen matka jatkui etelään.

Sardinian pohjoiskärki

Suunnitelmissa oli alun perin käydä Korsikan Bonifaciossa, mutta sääennusteet lupasivat lauantain vastaiselle yölle sateita, jolloin oli tarkoitus ylittää Tyrenian meri Sardiniasta Ponzalle. Tästä syystä kiirehdittiin aikataulua siten, että päästäisiin lähtemään yön yli purjehdukselle jo torstaina. Näin Bonifaciossa jäi käymättä.

Sardinia pohjoiskärjessä on useampia suuria saaria, jotka ovat suosittuja purjehduskohteita ja niinpä satamissa ja poukamissa näkyi runsaasti veneitä ankkurissa.

Costa Smeraldan rannikon kipparille tuttuun Porto Cervon satamaan saavuttiin hyvissä ajoin iltapäivällä. Kippari on ollut seilaamassa Swan cupia Okko Kamun Swan 391:llä vuonna 1989 ja nyt oli mielenkiintoista nähdä, miten satama oli kehittynyt 24 vuoden aikana. Ns. vanha puoli, joka toimi Swan cupin kilpailukeskuksena, oli lähes entisensä, mutta uusi puoli oli kasvanut vaatimattomasta marinasta tuhannen venepaikan satamaksi. Täällä oli myös uhkea ravintola- ja myymäläkeskus.

Porto Cervo keskus

Satamaan tullessa ei saatu VHF:llä yhteyttä satamatoimistoon, mutta marinero tuli kumiveneellä ohjaamaan vanhalle puolelle. Koska haluttiin nähdä uuden puolen kehittyminen, pyydettiin lupaa mennä sinne, joka sitten saatiinkin. Kun oli ajettu uudelle puolelle, toinen marinero komensi takaisin vanhalle puolelle, koska kerroimme jäävämme vain yhdeksi yöksi. Joten ei muuta kuin paatti ympäri ja takaisin ensimmäisen marineron pakeille. Hän sitten osoittikin paikan vanhalta puolelta, mutta laiturissa ei ollut niin tuttuja kiinteitä ankkureita vaan keulasta olisi pitänyt laskea oma ankkuri. Ankkurivinssihän oli meiltä palasina, joten ilmoitimme, ettemme voi käyttää omaa ankkuria, joten marinero opasti palaamaan takaisin uudelle puolelle. Tällä kertaa sitten löytyikin laituripaikka, johon päästiin kiinnittymään perä maihin ja kiinteä ankkuri keulaan. Superjahtien kannelta kasteltiin ihmetellen, kun me ajelimme edes takaisin satamaan sisään ja ulos.

Satamatoimisto oli tyylikkäässä rakennuksessa peremmällä satamassa. Satamamaksu oli ”vain” 62,10 euroa, koska odotusarvo oli, että se olisi voinut kohota toiselle sadalle. Laiturilla oli järeät sähköpistokkeet, joihin ei normaali pistoke käynyt vaan satamatoimistosta piti lainata vaatimatonta 200 euron panttia vastaan sovitin piuha. Toivovat varmaan, että lähtiessä mahdollisimman moni unohtaa palauttaa piuhan.

Porto Cervon satama oli yllättävän tyhjä purjeveneistä, mutta sitäkin enemmän siellä oli todella suuria superjahteja.

Porto Cervo uusi satama

Muutenkin marinassa oli varsin kuolleen oloista vaikka oltiin jo sesongin alussa. Paikkana Porto Cervo on suojainen ja toimiva sekä tyylikkäästi rakennettu, mutta öykkärimäisyydessään jotenkin vastenmielinen. Wc:t ja suihkut olivat tietenkin isot, siistit ja toimivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s