Stintino-Isola Rossa

Posted: 4 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Tiistai 25.6.

Tuuli oli laantunut jonkin verran aamuksi, joten päästiin jatkamaan matkaa itään. Pelkällä genualla päästiin mukavaan matkavauhtiin eli 6-7 solmuun ja matka taittui mahtavassa myötä mainingissa.

Maininkia

Isola Rossa on äskettäin rakennettu rantalomakeskus, jossa on aallonmurtajan takana marina.

Isola Rossa

Maininki sopi sisään aallonmurtajan aukosta, joten satama-altaassakin kävi aikamoinen svelli, jolla tarkoitetaan ankkuripaikkaan tai satamaan sisään tulevaa maininkia. Ketään ei näkynyt vastassa, joten kiinnityttiin keula edellä aallonmurtajaan. Kippari lähti satamatoimistoon ilmoittautumaan, missä kovasta ihmeteltiin, miten olemme päässeet saapumaan heidän huomaamattaan. Ehdottivat, että siirryttäisiin toiseen paikkaan, koska aallonmurtajalla ei ole sähköä saatavana, mistä kuitenkin kieltäydyttiin, koska aallonmurtajan tausta vaikutti tuulen ja svellin suhteen suojaisimmalta paikalta. Satamamaksu oli vain 24 euroa, koska sähköä ei käytetty. Satamatoimiston vierestä löytyivät siistit suihku- ja wc-tilat, joihin pientä panttia vastaan sai avaimet.

Svelli nyki paattia ikävästi sivusuunnassa vaikka joustimilla varustetut keulaköydet olivat pitkälle sivulle. Naapurissa olevan kalapaatin kalastaja tuli neuvomaan sujuvalla italialla, että kannatta kiinnittää keulaköydet yhteen tolppaan suoraan keulaan ja ottaa paattia jonkin verran irti laiturista. Tätä kokeiltiinkin ja todettiin, että nykiminen loppui selvästi ja paatin heiluminenkin tasoittui. Aina sitä oppii jotain uutta maailman merillä, kun on avoinna uusille ideoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s