Amalfi-Acciaroli

Posted: 13 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Maanantai 1.7.

Naisväki kävi vielä aamulla kaupungilla kipparin ohjeiden mukaisesti ’vain ruokaostoksilla’. Pitsipaita- ja laukkukaupat olivat kieltolistalla. Tästä syystä päästiin hyvissä ajoin liikkeelle, kun satamamaksu 80 euroa oli hoidettu. Satamamaksuun ei sisältynyt wc- tai suihkupalveluja. Vettä ja sähköä saatiin laiturilta.

Sama marinero, joka oli ajanut paatin laituriin, vei meidät huoltoaseman laituriin asti, kun sitä pyydettiin. Vaikka huoltoaseman laiturissa olisi ollut tilaa kylkikiinnitykseen, halusi hän ilmeisesti näyttää, miten laituritilaa säästävästi voidaan myös polttoainetäydennys hoitaa. Eli perä laituriin ja kulmista köydet rantaan, kone hiljaa eteenpäin ja ruori kiristetään sopivaan kulmaan. Siinä paatti pysyi nätisti koko tankkauksen ja maksamisen ajan. Letku annettiin ja otettiin sekä maksu hoidettiin peräkaiteen yli siten, ettei paatista tarvinnut käydä rannasta. Toimivaa ja tehokasta ainakin kevyellä tuulella. Voisi olla Ukissa Salmerilla ihmettelemistä, kun hoitaisi kiinnittymisen samalla mallilla. Lisäksi heillä oli erikoinen tapa tankata bensaa muovikassiin ja kuljettaa sitä paatteihin.

Päivät merellä toistavat melkoisesti toisiaan. Pääasiassa ajetaan koneella, koska ei ole tarpeeksi tuulta tai se on suoraan perästä, ja aina kun on järkevää otetaan seilejä auki. Upeissa maisemissa on jatkuvasti ihailtavaa eikä niistä saa tarpeekseen. Italian rannikko on ainakin tällä korkeudelle jylhää ja vuoristoista, joissa merelle näkyvät huiput kohoavat lähes kahteen kilometriin. Veneliikenne on yllättävän vähäistä ja merellä näkee enimmäkseen kalastajaveneitä liikkeellä. Laivaväylät kulkevat niin kaukana rannikosta, että laivoja ei juurikaan näe.

Acciaroli oli valittu seuraavaksi yöpymissatamaksi, jossa kiinnitettiin vaihteeksi keula aallonmurtajaan.

Acciaroli satama

Meillä on muodostunut tavaksi, että mikäli kiinnitytään korkeaan laituriin, laitetaan keula maihin ja vastaavasti matalaan eli lähinnä ponttoniin kiinnittyessä perä maihin. Näin toimien saadaan kulku rantaan mahdollisimman helpoksi. Mukana olevaa perälankonkia ei ole vielä otettu käyttöön, koska se on varastossa tavaroiden alla ja se on varsin raskas paikoilleen laitettavaksi. Välillä marinerot kauhistelevat, kun perä vedetään vinsseillä lähes kiinni laituriin.

Accairoli on kuuluisa Ernst Hemingwayn suosikkikylänä ja tarinan mukaan hän on ideoinut romaaniaan Vanhus ja meri täällä vaikka romaani kertookin Kuubasta. Tiedä näistä markkinointitarinoista, mutta tietenkin sieltä löytyi Hemingwayn lounge. Kylä ei kovin ihmeellinen ole ja käytännössä se muodostuu yhdestä rannan suuntaisesta kauppakadusta sekä ranta-aukiosta. Illalla käytiin ranta-aukion laidalla paikallisella pizzalla.

Acciaroli kylä

Tiistai 2.7.

Tiistai oli varaston siivouspäivä eli tyhjennettiin kaikki tavarat ulos varastosta sekä kippari tuuletti varapurjeita mastossa ja täkillä.

Varaston siivous

Varastossa kaikki tavarat olivat kuivia eikä mitään merkkejä homeongelmista havaittu. Samalla siirrettiin myrskypurjeet keulakajuutan punkkien alle ja otettiin lankonki kajuutan katolle, josta se on helpompi ottaa tarvittaessa käyttöön. Naisväki pääsi rauhassa shoppailemaan, josta saaliina oli kipparille kolmet, ja Virpille yhdet, shortsit. Muuten rauhallinen maissaolopäivä.

Satamaksu oli 120 euroa kahdelta yöltä, mikä tällä kertaa sähkön ja veden lisäksi sisälsi aallonmurtajan sisällä olevien siistien suihku- ja wc-tilojen käytön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s