Ischia-Amalfi

Posted: 13 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Sunnuntai 30.6.

Aamulla käytiin täydentämässä ruoka- ja juomavarastoja, koska varsinkin juomia kuluu näissä helteissä päivän mittaan runsaasti. Samalla poikettiin aamuespressoilla ja kierreltiin kaupunkia.

Ischia etelän kautta kiertäen saavuttiin Napolin lahdella ja ohitettiin Capri pohjoisen puolelta. Ei poikettu Caprille eikä se erityisen houkuttavalta vaikuttanut mereltä käsin.

Capri

Caprin ja Sorrenton niemen kärjen välissä saatiin vasta riittävästi tuulta, jotta kannatti ottaa genua auki. Tuulta ei niemen kärjen jälkeen pitkälti riittänyt vaan piti jatkaa taas koneella.

Päädyttiin sitten valitsemaan Amalfi, joka on Sorrenton niemen etelärannassa, yöpymissatamaksi vaikka sen marinapalveluista ei paljon satamakirjassa kerrottukaan. Sataman aallonmurtajan päässä on huoltoasema, johon ajateltiin poiketa, mutta sinne oli useita veneitä jonottamassa tankille pääsyä viikonlopun päätteeksi ja tankkaaminen jätettiin seuraavalle päivällle. Vastaan tuli marinero, joka sen kummemmitta kyselemättä hyppäsi Schatziin, kiinnitti kumiveneensä paatin perään ja ilmoitti tuntevansa kipparin. Samalla hän tarttui ruoriin ja sanoi ajavansa laituriin. Kippari ei voinut kuin silmän ympyriäisinä ihmetellä marineron touhuja. Hetkessä kuitenkin selvisi, että tässä marinassa on tällainen käytäntö ja siihen on tyydyttävä. Hienosti marinero puikkelehtikin aivan perälle satamaan isojen luksusjahtien välistä ja peruutti ahtaassa tilassa perän laituriin. Eipä ollut kaveri ensimmäistä kertaa seilipaatin puikoissa. Meidän piti vain laittaa yksi keulaköysi vasemmalle puolelle ja marinerot hoitivat itsenäisesti loput. Keulaköytemme sidottiin vasemmalle puolelle naapuriveneeseen ja kylkiin kiinnitettiin kaksi kiinteää ankkuriköyttä, jotka vetivät paattia ulos laiturista. Tila oli niin ahdas, ettei ankkuriköysiä ei voinut kiinnittää keulaan. Osaavat ne täällä pakata ahtaisiin tiloihin paljon isojakin veneitä. Me olimme laiturissa varmaan pienin vene. Vastapuolella laiturissa oli 100 jalkaisia luksusjahteja, joista yksi meksikolainen tuli laituriin vähän meidän jälkeen. Sen kiinnittämistä laituriin oli mielenkiintoista seurata.

Schatzin tumma keula muiden veneiden välissä.

Schatzin tumma keula muiden veneiden välissä.

Kun oli saatu paatti rantakuntoon, lähdettiin tutustumaan kaupunkiin, joka osoittautui varsin mielenkiintoiseksi. Mereltä käsin kaupunki näytti varsin vaatimattomalta, mutta rantakadun yläpuolelle oli hyvin tiiviisti rakennettu viehättävä keskusta. Sieltä löytyi myös upea kirkko

Amalfin kirkko

ja sokkeloisia kapeita kauppakatuja.

Amalfin katuja

Rantakadun varressa oli naisten mielestä upea pitsipaitakauppa ja kipparille Amalfin merihistoriasta kertova museo, joten kaikki olivat tyytyväisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s