Ponza-Ischia

Posted: 13 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Lauantai 29.6.

Keittiöhenkilökunta kävi ostamassa aamulla tuoretta kalaa Virpin kalasoppa a la marineron raaka-aineeksi. Laiturista päästiin irti, kun oltiin saatu naapurin kumivene pois tieltä ja koneella tarpeeksi työntövoimaa, jotta saattiin tungettua itsemme pois vieressä olevien veneiden puristuksesta. Kun oltiin luikahdettu välistä pois, menivät naapuriveneet saman tien kyljittäin kiinni toisiinsa vaikka kukaan ei muuttanutkaan kiinnitysköysien kireyttä.

Hirveän kalliista satamamaksusta pelästyneenä päätettiin muuttaa suunnitelmia ja jättää Capri väliin ja mennä sen sijaan Ischialle Marina di Forioon, jossa tiedettiin satamamaksun olevan vähän siedettävämpi eli vain 70 euroa yöltä. Näihin 50 ja 100 euron välisiin satamamaksuihin on nyt vain totuttava täällä Italiassa. Onneksi vielä ei ole pahin sesonki menossa, koska heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun satamamaksu Schatzin kokoiselta veneeltä ovat aivan normaalisti yli 100 euroa yöltä. Ei kannata kirota Suomen muutaman kympin satamamaksuja, joihin yleensä sisältyvät hyvät ja siistit palvelut.

Maria di Forio on Ischian saaren länsilaidalla. Olimme saaneet Dusseldorfin venemessuilla esitteen marinasta ja esittelijä lupasi heidän satamistaan kymmenen prosentin messualennuksen. Tietysti tämä alennus ei koskenut tätä marinaa, mutta kippari sai vilautettua satamatoimistossa alennuspaperia sen verran hätäisesti, ettei toimistotyttö huomannut rajoitusta. Marina on varsin uusi ja uudet laiturit puuttuivat vielä satamakirjan selostekuvista.

Ischia marina

Marinero tuli kumiveneellä vastaan ja näytti laituripaikan sveitsiläisen Hallberg-Rassyn vierestä. Laiturilta oli aika pitkä matka kiertää satamalahden ympäri satamatoimistolle. Täälläkään ei marinalla ollut omia wc- tai suihkutiloja vaan yhteysaluslaiturin yleiset tilat olivat käytettävissä ja niiden siisteystaso oli myös sen mukainen. Paatin oma suihku oli taas ahkerassa käytössä. Suihkutilaan oli paatin varusteista löytynyt suojakangas kiinnitettäväksi nepeillä seinien yläreunaan, mikä esti suihkun veden menemästä kaapin ja varaston oven rakoihin sekä muutenkin suojasi suihkutilaa. Ei tarvitse kuin pari vuotta omistaa käytetty vene, jotta kaikille mukana tulleille varusteilla löytyy käyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s