Portorosa-Sant’Agata di Militello

Posted: 18 heinäkuun, 2013 in Uncategorized

Perjantai 12.7.

Matka jatkui kohti länttä pitkin Sisilian pohjoisrannikkoa. Matkan varrella oli komea kirkko, joka google selvisi olevan Tindarin Mustan Madonnan kirkko. Vieressä oli myös alun perin kreikkalaisten ajoilta amfi-teatteri.

Tindarin kirkko

Satamaksi valikoitui Sant’ Agata di Militello, joka hintaluokaltaan piti olla edellistä halvempi. Perillä saatiinkin kahdesta yöstä 90 euron tarjous, johon tartuttiin. Satama on pääasiassa charter -veneiden tukikohta, mutta vieraileville veneillekin löytyy hyvät laituripaikat.

Sant'Agata di Militello

Harmillista on vain, ettei marinalla ole tarjota suihku/wc –palveluja. Kaupunkikin on vähän kaukana, mutta satamatoimistosta järjestyi ilmainen kuljetus kaupunkiin illalla trattoriaan ja seuraavana päivä supermarkettiin. Paluukuljetus sisältyi myös palveluun.

Sataman ulkopuolella hiekkarannalla lojui iso kaksimastoinen purjevene kuivilla pystyyn hiekkakasoilla tuettuna. Vene ei ole voinut kovin kauan siinä olla, koska ulkoisesti sen näytti siltä, että se voisi jatkaa matkaa koska tahansa. Trattoriaan vienyt kuljettaja selitti tapausta italiaksi, mutta valitettavasti italian taidot ovat sen verran heikot, että ei siitä muuta arvannut, kuin että kova tuuli olisi veneen rantaan heittänyt. Unohdettiin marinasta kysyä veneen tarinasta, joten se jäi arvoitukseksi.

Vene rannalla

Meren rajuudesta tuli taas muistutus, kun ollaan pitkään tyyneillä säillä seilattu.

Lauantai 13.7.

Päivä maissa, jolloin hoidettiin supermarketista proviantitäydennykset ja samalla reissulla tutustuttiin kaupunkiin. Muuten päivä kului seuratessa miten charter –veneitä saapui vaihtopäivänä satamaan ja osa lähti takaisin merelle illalla.

kommenttia
  1. Tiina sanoo:

    Heipparallaa

    Unikeonpäivä……tästäkö johtuu hiljaisuus ?

    Toivottavasti,

    Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s