Marina di Racusa-Marzamemi

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Perjantai 30.8.

Nyt oltiin saatu aikataulua riittävästi kiinni eikä tarvinnut lähteä liikkeelle aamuhämärissä. Kippari kävi aamulla kaukana marinan länsireunalla olevassa suihkussa ja sen jälkeen hoitamassa sisään kirjautumisen ja satamamaksun (55 €) aivan marinan toisella eli itäreunalla olevassa toimistossa. Toimistosta olisi saanut avain läpykän porttia ja suihkua varten, mutta sitä ei enää tarvittu, kun oltiin jo pois lähdössä.

Huoltoasemalla pysähdyttiin täyttämään veneen oma tankki ja varakanisteri. Veneen tankkiin meni vain 82 litraa vaikka tyhjään varakanisterilla tankattuun 110 litranpolttoainesäiliöön olisi pitänyt mennä yli 100 litraa. Nyt varmistuttiin, että tankki tuli varmasti täyteen. Polttoaineen loppuminen jäi edelleen mysteeriksi.

Koneella aluksi kohtuulliseen vastatuuleen, mutta kun käännyttiin Isla Delle Conentin kohdalla vastaan tuli kunnon ukkosrintama, jossa ei ollut montaa salamaa, mutta tuuli nousi puuskissa 34 solmuun eli 17 m/s ja tietenkin suoraan vastaiseen.

Tuulirintama

Aallokkokin nousi erittäin ikäväksi, mutta koneella kryssäten päästiin eteenpäin ja onneksi suoraan vastatuuleen osuutta ei ollut montaa mailia. Capo Passeron kohdalla suunnattiin kohti luodetta Marzamemiin.

Capo Passero

Osuudella oli isoja kala-altaita, joita piti väistellä. Reippaassa pohjoistuulessa Marzamemin purjehdusseuran satamaan sisään, jossa olivat marinerot ohjaamassa laituriin. Onneksi päästiin laiturin suojan puolelle ja pakittaminen laituriin ja kiinteiden ankkurien kiinnittäminen onnistui helposti.

Illalla lähdettiin rantaan katselemaan paikkoja ja käytiin maksamassa laiturimaksu, joka oli 45 euroa Kirstin tinkaamisen jälkeen. Marineropoika veteli ilmeisesti satamamaksuja hihasta, koska mitään kiinteää hinnastoa ei ollut. Marinerolla oli myös kalenteri sekaisin, sillä hän ei millään tahtonut ymmärtää, että oli perjantai 30.8. ei 23.8., niin kuin hän kiven kovaan väitti. Lopulta saatiin päivät ja maksut järjestykseen. Satamatoimisto oli pahainen koppi ravintolan takasivulla.

Kylän rannasta löytyi venetarvikeliike, josta saatiin hankittua lisätarvikkeita paattiin kuten sähköjohtoa varamaasähkökaapeliin. Liikeessä oli myös SLAM –vaatteiden edustus alennusmyynnillä, joten li lähes pakko täydentää karderopia. Ennen paatille paluuta syötiin pizzat rantakuppilassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s