Marsala-Porto Empedocle

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Keskiviikko 28.8.

Aamulla taas liikkeelle ennen kahdeksaan, koska edessä oli yli 60 mpk:n päivä. Päätimme ajaa pari pitkää päivää, jotta saadaan Palermossa ja Marsalassa vietetyt ylimääräiset päivät kurottua kiinni ja ehdittäisiin Liisaa vastaan Siracusaan asti Poltzanon sijaan. Siracusasta on helpommat yhteydet Catanian lentokentälle ja sieltä on myös paremmat mahdollisuudet hankkia muonatäydennystä.

Tuuli oli mukavasti takaa, mutta taas kerran liiankin myötäinen, jotta seilaamalla saataisiin pidettyä riittävää matkanopeutta yllä. Edellisen päivän kova aallokko keinutti paattia alkumatkasta epämiellyttävästi. Iltapäivästä saatiin tuulta sen verran riittävästi, että voitiin sammuttaa kone pariksi tunniksi. Aurinkoista koko päivän ja hellettä yli 30 astetta.

Porto Empedocleen Agrigenton satamakaupunkiin tultiin kuuden jälkeen. Marina on kaupallisen sataman perukoilla.

Porto Empedocle satama

Marinaksi paikka ei voi oikein kutsua, koska kyseessä on paikallisten veneiden kolme pientä pistolaituria. Muita vierasveneitä ei laitureissa meidän lisäksi näkynytkään. Saatiin perä laiturin päähän ja laiturilta saatiin sähköä. Suihkua ei ollut ja wc löytyisi sataman lipputoimistosta. Satamamaksu oli 45 euroa, jonka keräsi marinero, joka ei osannut sanaakaan englantia, mutta toimeen kuitenkin tultiin.

Porto Empedocle laituri

Illalla naapuriveneeseen kerääntyi pilveä polttelevia nuoria miehiä, joten oli pakko laitta luukut tiukasti kiinni ennen kuin lähdettiin sataman ravintolaan kalaillalliselle. Nuoret miehet olivat häipyneet veneellään yöpurjehdukselle kun tultiin takaisin. Yöllä palasivat kolmen jälkeen ja koputtivat Schatzia ilmoittaakseen, että meillä oli perä kiinni laiturissa. Olivatkin ihan asiallisia nuoria miehiä eivätkä muutenkaan mekastaneet turhaan palattuaan satamaan. Ankkuria kiristämällä saatiin paatti tarpeeksi kauas laiturista.

Myöhemmin selvisi, että tämä Porto Empedolce on Montalbanon dekkarisarjan kirjoittajan Andrea Camillerin kotikaupunki ja tätä kaupunkia on pidetty Vigatan esikuvana. Sarjassa esiintyvä alueen keskus Montelusa on todellisuudessa Agrigento. Elokuva on kuvatta eri paikoissa Sisiliaa kuten Ragusassa, Punta Segassa ja Licatassa, joissa paikat ovat huomattavasti siistimpiä kuin täällä Porto Empedolcessa.

Porto Empedocle kalapaattien säilyttämistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s