Marzamemi-Siracusa

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Lauantai 31.8.

Aamulla piti lähteä liikkeelle heti kun tuli valoisaa eli 6.30. Matkaa ei ollut pitkälti edessä, mutta Siracusasta oli vuokraamosta varattu auto, joka piti noutaa ennen klo 12.30, jolloin vuokraamo meni viikonlopuksi kiinni. Genua saatiin pidettyä osan matkaa auki, mutta muuten oli koneella ajoa taas koko päivä.

Oltiin hyvissä ajoin, klo 10 Siracusan Marina Yachtingissa perillä. Marinero ohjasi ulkolaituriin, koska sisällä satamassa oli täyttä. Tuulta ja aallokkoa ei juurikaan ollut, joten ulkoreunassakin oli rauhallista olla.

Siracusan marina

Vuokraamosta haettiin varattu auto sovitusti. Auton vuokra ilman kilometrirajoitusta maanantai aamupäivään asti oli 77 euroa. Auto piti palauttaa tankattu, joten muita kustannuksia ei tullut.

Iltasella lähdettiin Catanian lentokentälle Liisa vastaan. Liisa tuli mukaamme seilaamaan kahdeksi viikoksi. Kone oli myöhässä puolisen tuntia, mutta Liisa ja tuliaiset tulivat kuitenkin perille. Illalla vielä päivällisellä mukavassa ravintolassa Siracusassa.

Sunnuntai 1.9.

Päivä maissa. Aamupäivällä kauppareissulla Familica –supermarketissa, joka oli jonkin matkaa kaupungin ulkopuolella. Vuorka-auto osoittautui taas mainioksi ratkaisuksi kauppareissuilla, koska muut ruoat vielä kantaisi pidempäänkin, mutta juomien kanssa olisikin sitten eri juttu. Kivennäis- ja tavallista vettä kuluu päivittäin noin 2 puolentoista litran pulloa kumpaakin. Viikon veden tarpeen raijaaminen paattille autoltakin on kunnon urakka. Veneen säiliössä olevaa vettä ei ole käytetty juomiseen muutoin kuin keitettynä eli kahvissa ja teessä. Tällä on pyritty välttämään turhia vatsatauteja.

Kauppareissun jälkeen haettiin lounaspaikkaa laitakaupungilta, mutta paikalliset ravintolat sulkevat ovensa jo klo 14, josta myöhästyttiin ja jouduttiin palamaan vanhaan kaupunkiin, jossa ravintolat pitävät ovia auki turisteja varten koko päivän.

Liisa lounaalla Siracusassa

Lounaan jälkeen ajettiin etelään aina Porto Palon pieneen viehättävään kaupunkiin asti. Mereltä oltiin ohi ajaessa katsottu, että siinä on värikäs pikkukaupunki, jossa ei ole kirkko keskellä kylää vaan majakka.

Porto Palon majakka maalta

Porto Palon majakka mereltä

Kaupungissa olikin mukava leppoisa siestan päättymisen aika. Poikettiin pääkadun kahvillaan jäätelöille ja espressoille.

Kotimatkalla ennen Siracusaa iski kunnon ukonilma. Vettä tuli kaatamalla. Paatille päästiin sopivassa sateen raossa. Salamat löivät ympärillä, sadetta ja rakeita tuli alas kuin saavista kaadettuna ja tuuli ulvoi mastossa. Oli mukava olla turvallisesti satamassa, kun tuulen suuntakin oli vielä sopivasti maista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s