Porto Empedocle-Marina di Racusa

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Torstai 29.8.

Aamutuimaan liikkeelle. Aamupäivä koneella kevyeen vastatuuleen. Vastatuuli yltyi puolen päivän jälkeen 8 m/s, jolloin otettiin genuan kulmaa auki ja krysättiin koneella. Lounaanlaiton yhteydessä loppui keittimen kaasu ja kaasupullo piti vaihtaa vauhdissa.

Vastatuuli yltyi aina 10 m/s ja klo 16 sammui kone, koska diesel oli tankista loppu. Kipparin laskujen ja arvion mukaan sen olisi pitänyt hyvin riittää vielä seuraavaan satamaan, mutta ilmeisesti Palermossa tankki ei ollut tullutkaan tankatessa täyteen, vaikka korvausilma-aukosta olikin purskahtanut dieseliä. Tämäkin on hyvä jatkossa tarkastaa, ettei lopeta tankkaamista kesken.

Reivatulla genualla kryssääminen ilman konettakin onnistui varsin hyvin, koska tuulta oli riittävästi.

Kryssiä navakassa tuulessa

Varatankista saatiin diesel –täydennystä, mutta vasta styyrbuurin halssilla paatti oli oikeaan suuntaan kallellaan, jota saatiin kone käyntiin. Säästettiin polttoainetta rantautumiseen, joten seilattiin loppumatka aina marinan suulle.

Iltahämärissä päästiin Marina di Racusan isoon vierasvenesatamaan, jossa kumivene ohjasi meidät laituripaikalle. Sisään kirjautuminen sovittiin hoidettavan vasta seuraavana päivänä. Sähköä ja vettä saatiin laiturilta.

Marina di Racusa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s