Siracusa-Riposto

Posted: 30 syyskuun, 2013 in Uncategorized

Maanantai 2.9.

Auton palautus sopimuksen mukaan vuokraamoon aamupäivällä. Samalla matkalla saatiin vaihdettua tyhjä kaasupullo täyteen. Venetarvikeliikkeestä löytyi myös korjaussarja WC-pytyn pumppuun. Ongelmaksi oli tullut, että vettä pääsi valumaan viemäristä takaisin päin pikku hiljaa pyttyyn. Syynä tähän on viemärissä olevan kumisen sulun kovettuminen.

Satamamaksu kahdelta päivältä oli 110 euroa + 3 euroa sähköstä. Kohtuullinen hinta paikkaan ja palveluun nähden.

Catanian kohdalla poliisivene kävi tunnistamassa ja moikkaamassa meille. Uutisten mukaan tälläkin kohtaa rannikoa on ollut ongelmia Afrikasta tulevien venepakolaisten kanssa. Kävivät varmaan katsomassa näyttäisikö meillä olevan ylimääräisiä matkustajia mukana. Koska näytimme ilmeisesti viattomilta veneturisteilta, eivät viitsineet tulla veneen sisälle tarkastamaan tilannetta.

Tarkoituksena oli yöpyä Actrezzan pienessä kyläsatamassa. Koukattiin satamaan sisään, mutta laiturit olivat täynnä paikallisten kala- ja kumiveneitä. Yhtään isompaa turistivenettä ei näkynyt. Kukaan ei tullut osoittamaan paikkaa vaikka hetken aikaa pyörittiinkin satamassa. Koska yöpymispaikkaa ei löytynyt jatkettiin matkaa pohjoiseen.

Actrezza

Puoli kahdeksalta illalla tultiin Riposto Marina dell’ Etnaan, jossa oli vastassa valtavia loistoristeilijöitä.

Riposto Marina dell’ Etna

Marinero ohjasi meidät huoltoaseman laituriin superjahtien väliin. Schatzi vaikutti taas varsin pieneltä siinä seurassa.

Riposto bensalaituri

Riposton loistoristeilijöitä

Marinan vastaanotto oli jo kiinni, mutta sähköä saatiin marinerojen toimiston ulkoseinästä. Laiturista pitäisi lähteä aamulla kello 9, jolloin huoltoasema aukeaisi. Se sopi meille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s