Gallipoli-Santa Maria di Leuca

Posted: 19 lokakuun, 2013 in Uncategorized

Keskiviikko 11.9.

Matkalla Santa Maria di Leucaan meidät pelästyttivät Italian ilmavoimien hävittävät yllättävällä ylilennollaan. Kiersivät ympyrän paatin päällä ja jatkoivat matkaa pohjoiseen. Muuten matka sujui leppoisasti.

Santa Maria di Leuca on Italian koron kärjessä, jossa Ionian meri vaihtuu Adrian mereksi.

Santa Maria di Leuca

Kun oli ajettu sisään satamaan, piti taas odottaa jokin aikaa ennen kuin marinerot huomasivat meidät ja tulivat näyttämään paikan ulommaisen laiturin ulkoreunasta. Paikka vaikutti aluksi rauhalliselta, mutta illan myötä mereltä satamaan pääsevä svelli yltyi niin paljon, että alkoi olla pelko, että veneiden mastot osuisivat yhteen, jos keinuisivat eri tahdissa. Onneksi toisella puolella oli pienempi tanskalaisvene, jonka masto oli lähempänä laituria, ja toisella puolella moottorivene. Tästä svellistä oli satamakirjassa varoitettu, mutta koska merellä ei sitä juuri huomannut ja satamaa suojasi pitkä aallonmurtaja, oli svellin voimakkuus täysi yllätys. Ne, jotka ovat yrittäneet nukkua veneessä tällaisessa svellissä, tietävät, että rauhallisesta yöunesta ei ole tietoakaan, kun punkassa ei tahdo pysyä ja kiinnitysköysien nykäisyt vielä ravistelevat epäsäännöllisesti.

Satamamaksu oli 52 euroa. Illalla käytiin mukavassa terassiravintolassa illallisella kaupungissa, joka vaikutti mukavalta lomanviettopaikalta. Paatilla vaan ei toista kertaa halua tänne tulla svellin takia, jos ei ole pakko.

Santa Maria di Leuca marina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s