Luka Vela Garska, Otok Hvar-Kremik, Luka Peles

Posted: 19 lokakuun, 2013 in Uncategorized

Lauantai 21.9.

Koukattiin matkalla Solta saaren, joka on Splitin eteläpuolella, pohjoispuolitse. Kroatiassa näyttää tuuli tyyntyvän aina puolelta päivin pariksi tunniksi kokonaan. Tämä on hyvä jatkossa ottaa suunnitelmissa huomioon, jos on tarkoitus taittaa koko päivä matkaa purjehtien. Tyvenessä pysähdyttiin Drvenik Velini –saaren itäpuolelle uimaan.

Neljän aikaan päästiin perille Marina Kremikiin, Luka Pelés –lahteen.

Luka Pelés

Marina Kremik on useiden charterveneiden kotisatama ja pistolaitureita oli kymmeniä. Tämä on Kroatiassa ainoa marina, jossa on käytössä sormiponttonit. Laitureilla kävi aika hulina, koska lauantai on yleinen vuokraveneiden vaihtopäivä. Illalla myöhäänkin lähti veneitä ulos satamasta vaikka yöksi oli luvatta 15 m/s pohjoistuulta, joka ei kuitenkaan toteutunut. Viereemme kiinnittäytyi englantilainen pieni moottoripurjehtija, jonka väki kertoi viettäneensä jo kuusi kautta Kroatiassa ja kehuivat kovasti Kroatiaa.

Luka Pelés marina

Antoivat myös käyntikorttinsa ja paljon hyviä neuvoja Kroatiassa purjehtimiseen. Pyysivät myös kirjoittamaan sähköpostia, jos jokin asia askarruttaa. He kertoivat, että heillä on Helsingissä joku purjehtija, jonka tuntevat ja jonka kanssa olevat yhteyksissä.

Laiturin toisella puolella oli vuokravene, johon saapui kaksi suomalaista pariskuntaa tarkoituksena viettää viikon purjehdusloma Kroatiassa. Olivat lähdössä vasta seuraavana aamuna liikkeelle, koska lento oli ollut yli 3 tuntia myöhässä.

Satamamaksu oli 53 euroa yöltä. Käytössä oli isot wc- ja suihkutilat, jotka varsin aamulla olivat melko ruuhkaiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s