Ubli, Otok Lastovo-Vela Luka, Otok Korcula

Posted: 19 lokakuun, 2013 in Uncategorized

Torstai 19.9.

Maija ja Ollska kävivät aamulla lahden toisella puolella ruokakaupassa ja sitten matkaan. Satamamaksua kukaan ei tullut poliisin laiturista perimään.

Kierreltiin Otok Lastovon läntisen lahden satamapaikkoja. Lahden rannalla olevalla hotellilla on oma marina, mutta edellisen päivän puhelinsoitolla oli selvinnyt, että jostain syystä se ei ole toiminnassa.

Ublin hotelli

Lahdessa on viehättäviä poukamia, joissa on runsaasti suojaisi ja suosittuja ankkuripaikkoja. Otok Lastovo on rannikon suurista saarista uloimpia.

Otok Lastovo poukama

Vettä ei saatu tankattua Ublista ja päätettiin poiketa seuraavaan saareen Otok Korculan Vela Lukan kaupunkiin vettä tankkaamaan.

Vela Luka

Kaupungin rannassa pysähdyttiin huoltoaseman laituriin, josta ei kuitenkaan saatu vettä, mutta diesel –tankki tankattiin varoiksi täyteen. Kaupungin vierasvenepaikoilta olisi vettä saatavana, mutta vasta kello 17.30 jälkeen. Siirryttiin vierasvenepaikalle ja päätettiin jäädä siihen yöksi, koska paikka oli suojainen ja kaupunki vaikutti viihtyisältä. Marineroa ei paikalla ollut ja Ollska sai toimittaa heidän virkaansa avustamalla myös pari saksalaista ja yhden kroatialaisen charter –veneen rantaan. Iltapäivän aikana kävi ensin yksi kaveri ja sitten toinen perimässä satamamaksuja yhteensä 280 kunaa eli n. 38 euroa. Sähköä oli tarjolla ja vettäkin saatiin illalla, mutta mitään wc- tai suihkupalveluja ei ollut tarjolla.

Vela Lukan kaupunki on suosittu turistikohde, mutta ruuhkaisuudessaan ei ollut mitenkään ärsyttävä. Rantakadun varrelta löytyy runsaasti ravintolatarjontaa, joista yhteen niistä tartuttiinkin illallisen merkeissä.

Vela Luka illalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s