Vela Luka, Otok Korcula-Luka Vela Garska, Otok Hvar

Posted: 19 lokakuun, 2013 in Uncategorized

Perjantai 20.9.

Aamupalaksi haettiin tuoreet sämpylät läheisestä leipäkaupasta. Pekka kävi hankkimassa reitittimeen Kroatian prepaid –datakortin, joka tällä kertaa maksoi kuukauden ajaksi ja 2 gigan määrälle yhteensä 50 kunaa eli vajaa 8 euroa.

Kevyessä tuulessa ja aurinkoisessa säässä ajettiin St. Klement –saaren etelä puolella olevan Otok Cobrin pohjoispuolelle ankkuriin. Schatzi ankkuroitiin ensimmäistä kertaa koko meidän aikanamme eli kertaakaan aikaisemmin ankkuria tai ankkurivinssiä ole käytetty toisi toimissa. Hyvin uusi ankkurivinssi toimi ja ankkurointi sujui ongelmitta. Käytiin uimassa ennen lounasta kirkkaassa Adrian meressä vaikka veden lämpötila oli lämpömittarin mukaan ’vain’ 27 astetta.

Maija uimassa

Olska snorklaamassa

Jatkettiin matkaa samalla katsastamalla St. Klement –saaren puhteja ankkurointipaikkoina. Osassa niistä oli runsaastikin veneitä ankkuroituna. Näitä luonnonsatamia, joissa voi jäädä yöksi ankkuriin tuntuu Kroatian saaristossa olevan runsaasti tarjolla. Yhteen niistä Otok Hvarin länsikärjen etelärannassa olevan puhtiin Luka Vela Garskiin jäätiin suunnitelmien mukaisesti yöksi. Lahden itäinen poukama oli täysin vapaana, joten sen keskelle laskettiin ankkuri. Rannalla oli vain yksinäinen vaja ja rannalla kuljeksi muutamia vuohia vapaana.

Luka Vela Garski

Lahden läntisessä poukamassa oli ravintola, jonka laiturissa oli useampi vene kiinnitettynä.

Luka Vela Garski ravintolan ranta

Nouseva täysikuu valaisi lahden ja pohjoinen tuuli pysyi koko yön rauhallisena. Ensimmäinen ankkurissa vietetty yö sujui leppoisissa merkeissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s