Crotone-Sipari

Posted: 19 lokakuun, 2013 in Uncategorized

Lauantai 7.9.

Huoltoaseman kautta aamulla varhain matkaan. Tuuli oli vastaan pohjoisesta. Vasta puolelta päivin Punta Alicen kohdalla suunta kääntyi riittävästi itään, jotta saatiin genua auki. Tuuli oli kuitenkin niin hiljainen, että konetta ei voinut sammuttaa.

Marina Laghi di Siparin sisääntulo on mielenkiintoinen, koska sinne ajetaan sisään pengerrettyä Stombi joen uomaa.

Siparin joenuoma

Ennen joen alkua pitää ajaa jonkin matkaa rannan suuntaisesti, koska suoraan joen suulla on hiekkasärkkä.

Siparin sisäänajo

Vaikka ohjeen mukaan ajettiinkin, vettä oli minimissään vain 2,3 metriä eli 30 senttiä kölin alla. Onneksi ei ollut maininkia, koska aallon pohjassa köli olisi saattanut ottaa pohjaan kiinni.

Marina on seitsemänkymmentä luvun lopussa ja kahdeksankymmentä luvun alussa, neuvostoarkkitehtuuria muistuttavaan tyyliin rakennettu iso loma-asuntokokonaisuus. Alue on jäänyt kehityksestä ja paikka on murheellisessa kunnossa, koska ilmeisesti turismi ja raha ovat hylänneet marinan. Yli kymmenestä liikepaikasta oli auki yksi kahvila, muut olivat lopettaneet toimintansa jo vuosia sitten. Onneksi sataman tiloista oli pidetty sen verran huolta, että wc ja suihkutilat olivat siistit ja käyttökelpoiset.

Siparin marina

Satamamaksu oli 45 euroa yöltä, joka sisälsi sähkön ja veden. Marineroja ei varsinaisesti ollut vaan vanhempi toimiston johtaja ja laiturissa olevan australialais veneen kipparin kanssa hoitivat näiden virkaa ja auttoivat kylkikiinnittymisessä. Veneen kippari toimi myös tulkkina johtajan ja meidän välillä.

Yö oli muuten rauhallinen, mutta paikalliset onkijat olivat päättäneet, että paras kala-apaja on Schatzin kyljen ja laiturin välissä. Kalastaminen ei ääntä pitänyt, mutta kalastajien piti koko ajan kommentoida toisilleen asioita, joten tämä jutustelu ärsytti lopulta kipparskaa riittävästi ja hän päätti sulkea kalastajien suut kolmelta aamuyöstä ärjäisemällä heille. Kalastajien naamat olisivat olleet näkemisen arvoiset, kun kiukkuinen pää nousee metrin päästä heistä ja huutaa heille. No tulipahan ainakin hiljaista loppuyöksi. Herrat olivat kalassa samaisessa paikassa vielä aamullakin, mutta eivät katsoneetkaan meihin päin, vaan jatkoivat muina miehinä kalastusta aurinkovarjojen (sateenvarjojen) alla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s